0

Verzorging luchtplantjes

Het in leven houden van luchtplantjes is gelukkig erg simpel. Er zijn 3 eenvoudige regels.

1. Water

Mensen denken al snel dat luchtplantjes geen water nodig hebben, dit is niet waar. Je luchtplantje heeft zeker wel water nodig, alleen niet zo veel. Besproeien met een plantenspuit 1 keer in de week is voldoende. Houdt er rekening mee dat wanneer heet een hete/droge zomer is dat jouw luchtplantjes dan ook iets vaker besproeit willen worden. Wil je jouw plantjes helemaal verwennen (dit geldt trouwens voor alle planten) geef ze dan regenwater! Wat belangrijk is om te weten is dat als de luchtplantjes te lang nat blijven ze gaan rotten, let hier dus goed op.

2. Lucht

Omdat de luchtplantjes normaliter op rotsen of bomen groeien vinden ze het wel lekker als ze wat frisse lucht kunnen krijgen. Mocht je dus het aller beste voor jouw plantje willen plaats hem dan op een plek waar veel frisse lucht komt.

3. Licht

Ook luchtplantjes houden van licht. Zet ze alleen nooit direct in het volle zonlicht, hier kunnen ze niet tegen. Let er ook op wanneer je ze water gegeven hebt,  als je jouw luchtplantje dan in het directe zonlicht zet kunnen ze verbranden.