0

Het begin

Wij zijn Fenne Sanders en Lise van Bommel en zijn opgegroeid in twee Brabantse dorpjes. Op de middelbare school kwamen we bij elkaar in de klas en sindsdien zijn we vriendinnetjes. Al vroeg kwamen we erachter dat we veel dezelfde interesses hadden met als gevolg dat we tegen elkaar riepen: “Ooooit gaan we samen iets beginnen hè!” Hoe en wat dit precies ging worden wisselde elk jaar wel. In 2007 was het nog een Koffiehuis. Terug gevonden in Fenne’s agenda ( Let niet op de manier waarop House geschreven is haha! #dyslexie):

Een koffiehuisje is het niet geworden haha, maar een bedrijfje is wel van de grond!

Na beide onze diploma’s behaald te hebben op onze opleidingen, bleef het kriebelen en hebben wij de stap gemaakt om samen een bedrijf op te zetten: ‘Sabo’. Wij vinden het enorm leuk om bezig te zijn met het ontwerpen en maken van unieke cadeautjes op het gebied van lifestyle en interieur. We bezitten onze eigen kwaliteiten, vullen elkaar aan waar nodig en daarom vormen we samen zo’n goed team.
Op dit moment hebben wij al verschillende producten gemaakt. Dit is ook al een aantal weken te zien op Facebook en Instagram. Het maken en bedenken van deze producten heeft ons heel weken gekost, maar wat zijn wij trots op wat we al hebben en wat nog allemaal gaat komen!

 

 


“Ooooit gaan we samen iets beginnen hè!”


Hoe is de naam Sabo ontstaan?

Voor de slimmeriken onder ons is het misschien al opgevallen dat Sabo een samensmelting van onze achternamen (Sanders en Bommel) is. We hebben lang nagedacht over een  passende, leuke en vlotte naam die de lading dekt. We besloten om eerst karaktereigenschappen en uiterlijke kenmerken van onszelf op te schrijven om te kijken of daar een leuk passend woord uit kwam.

Deze lijstjes hebben we toen naast elkaar gelegd. We barstten al snel in lachen uit omdat de lijstjes voor ruim 90% precies het tegenovergestelde van elkaar waren. Voor de mensen die ons kennen is het al snel duidelijk dat we totaal verschillend zijn; Fenne is groot, heeft blond krullend haar, blauwe ogen, geen bril of lenzen en is een feestbeest. Lise is klein, heeft bruin stijl haar, bruine ogen, kan niet meer zonder haar bril, heeft een guilty pleasure voor 80’s en 90’s muziek en is een huismus. Gelukkig kwamen er ook dingen overeen, namelijk; ‘ondernemend’, ‘passie voor interieur’, ‘dyslectisch’ en natuurlijk ‘creatief’.  Uiteindelijk kwamen we met het idee van de naam Sabo. Passend en een mix van ons beide. We waren heel enthousiast en de naam Sabo was geboren!

Het logo

Toen de naam Sabo was geboren, zijn we naar onze vriendin Lotte gegaan met de vraag of zij een passend logo wilde maken. Lotte moest het doen met een paar warrige details en wat voorbeeldjes. Lotte is aan de slag gegaan en ze heeft het in onze ogen niet beter kunnen doen! Wat waren we trots, precies wat we wilde! We zijn haar daar nog elke dag dankbaar voor en vragen ons nog steeds af hoe ze dat meteen zo goed heeft kunnen doen.

Onze eerste producten

Nu het logo daar was kon het voor ons echt gaan beginnen. De ideeën die we in ons hoofd hadden moesten nu echt gaan maken. Dit is wel een dingetje waar we wat tegen aan zijn gelopen. Avonden en dagen brainstormen, maar er werd nog niets gemaakt. Naarmate de druk werd opgevoerd zijn we flink aan de slag gegaan om onze eerste voorraadjes te maken. De geluksflesjes en vlaggenlijntjes waren daar eindelijk! Als ware ondernemers stonden we met een trots gevoel te kijken naar het mooie begin van Sabo. De eerste producten lagen op de plank, klaar om besteld te worden. Kijkend naar elkaar riepen we in koor:  “Wauw, nu gaat het echt beginnen!”

 

Veel liefs,